Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne burrito"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Składniki
Szalotkę posiekaj i zeszklij w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj curry, sól, paprykę i suszone pomidory. Wymieszaj, wsyp ryż i dolej 1,5 szklanki gorącej wody.
Po kilku minutach dołóż szpinak i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.
Rybę skrop oliwą i octem, posyp przyprawą, obsmaż z obu stron, po czym podlej wodą i duś, aż dojdzie w środku. Wtedy rozdrobnij, wymieszaj z resztą składników i sokiem z cytryny.
Tortille podsmaż na patelni, nałóż przygotowany farsz, zwiń, po czym wstaw na 5 minut do opiekacza.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie
<strong>Katarzyna Madej z Łodzi</strong>Źródło: Telemax