Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybne burrito

Rybne burrito

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Rybne burrito"

Składniki

  • pół szkl. ryżu
  • 40 dag łososia
  • 10 dag mrożonego szpinaku
  • 4 tortille
  • szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • po łyżeczce curry i słodkiej papryki
  • 4 suszone pomidory
  • pół łyżki łagodnej pasty paprykowej
  • sól
  • ocet jabłkowy
  • oliwa
  • przyprawa do ryby
  • pół limonki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotkę posiekaj i zeszklij w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  2. Dodaj curry, sól, paprykę i suszone pomidory. Wymieszaj, wsyp ryż i dolej 1,5 szklanki gorącej wody.

  3. Po kilku minutach dołóż szpinak i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.

  4. Rybę skrop oliwą i octem, posyp przyprawą, obsmaż z obu stron, po czym podlej wodą i duś, aż dojdzie w środku. Wtedy rozdrobnij, wymieszaj z resztą składników i sokiem z cytryny.

  5. Tortille podsmaż na patelni, nałóż przygotowany farsz, zwiń, po czym wstaw na 5 minut do opiekacza.

  6. Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie

  7. Katarzyna Madej z Łodzi

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń