Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne kuleczki"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 24
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 24
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 220 kcal, cena 2,50 zł
Ziemniaki wyszoruj, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Odlej, ostudź, a potem obierz. Filety rybne opłucz, osusz. Zmiel w maszynce do mięsa razem z ziemniakami
Obrany czosnek posiekaj drobno. Oczyść cukinię, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połącz w misce ze zmieloną rybą i ziemniakami. Dodaj czosnek, jajko, mleko, koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę i połowę mąki. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy formuj w dłoniach niewielkie kulki, obtocz je w pozostałej mące. W rondlu rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Wrzucaj kulki, smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, osącz na papierowym ręczniku kuchennym.
Gotowe kuleczki podawaj na gorąco, na przykład z pikantną salsą pomidorową lub dipem.Źródło: Świat kobiety