Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybne pulpety

Rybne pulpety

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Rybne pulpety"

Składniki

  • 50 dag dowolnych filetów rybnych
  • kromka żytniego chleba na zakwasie
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki orkiszowej
  • sól
  • pieprz
  • marchewka
  • pietruszka
  • mrożony lub świeży koperek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej 3/4 litra wody i gotuj kilka minut. Przypraw solą.

  2. Chleb zalej wodą, odciśnij. Zmiel ryby. Dodaj chleb, wsyp mąkę, koperek, wbij jajka. Wyrób i przypraw masę. Jeśli jest za rzadka, wsyp więcej mąki. Uformuj małe pulpeciki. Dokładnie obtocz w mące.

  3. Wrzucaj je na gotujący wywar i gotuj 20 minut. Kiedy pulpety są już miękkie, przypraw danie solą, pieprzem, ew. sokiem z cytryny. Wsyp trochę koperku. Podaj z ryżem lub makaronem.

  4. Do wywaru warzywnego, przed gotowaniem pulpetów, możesz dodać kawałek pokrojonego pora lub małą cebulę. Zamiast mąki orkiszowej możesz użyć tortowej.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń