Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne pulpety"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Warzywa oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej 3/4 litra wody i gotuj kilka minut. Przypraw solą.
Chleb zalej wodą, odciśnij. Zmiel ryby. Dodaj chleb, wsyp mąkę, koperek, wbij jajka. Wyrób i przypraw masę. Jeśli jest za rzadka, wsyp więcej mąki. Uformuj małe pulpeciki. Dokładnie obtocz w mące.
Wrzucaj je na gotujący wywar i gotuj 20 minut. Kiedy pulpety są już miękkie, przypraw danie solą, pieprzem, ew. sokiem z cytryny. Wsyp trochę koperku. Podaj z ryżem lub makaronem.
Do wywaru warzywnego, przed gotowaniem pulpetów, możesz dodać kawałek pokrojonego pora lub małą cebulę. Zamiast mąki orkiszowej możesz użyć tortowej.Źródło: Takie jest życie