Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne pulpety"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Warzywa oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej 3/4 litra wody i gotuj kilka minut. Przypraw solą.
Chleb zalej wodą, odciśnij. Zmiel ryby. Dodaj chleb, wsyp mąkę, koperek, wbij jajka. Wyrób i przypraw masę. Jeśli jest za rzadka, wsyp więcej mąki. Uformuj małe pulpeciki. Dokładnie obtocz w mące.
Wrzucaj je na gotujący wywar i gotuj 20 minut. Kiedy pulpety są już miękkie, przypraw danie solą, pieprzem, ew. sokiem z cytryny. Wsyp trochę koperku. Podaj z ryżem lub makaronem.
Do wywaru warzywnego, przed gotowaniem pulpetów, możesz dodać kawałek pokrojonego pora lub małą cebulę. Zamiast mąki orkiszowej możesz użyć tortowej.Źródło: Takie jest życie