Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne steki z grilla"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Filety włóż do miski. Do kubka wlej olej, ocet, łyżkę soku z cytryny i tabasco. Dodaj przeciśnięty czosnek, imbir, szczyptę mielonej kolendry, paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj, polej filety. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Kuskus zalej gorącym bulionem. Odstaw do napęcznienia. Dodaj drobno posiekaną dymkę, kilka posiekanych listków bazylii oraz upieczoną, obraną i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Filety połóż na ruszcie. Grilluj po około 5 min z każdej strony. Podawaj z kuskusem.
czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety