Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z łososiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Filet umyj, usuń skórę i ości. Przy pomocy foremek wytnij 4 serduszka. Polej je sokiem cytrynowym i przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Na patelni przesmaż serduszka. Resztę łososia ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, soku z cytryny i miodu.
Do garnka wlej półtorej szklanki wody. Przypraw solą, pieprzem cytrynowym, sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj masło, otartą skórkę z cytryny i zagotuj. Do wrzątku wsyp ryż i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż osiągnie 3/4 objętości. Zdejmij z ognia, garnek przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce (ryż należy przygotować 2 godziny wcześniej przed m łososia, wówczas wszystko będzie ciepłe).
Talerz ozdób owocami, liśćmi sałaty i listkami melisy. Ułóż usmażone kawałki łososia i ryż również w kształcie serc. Polej całość rybnym sosem.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Super TV