Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe racuszki z jabłkami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Ryż zalej gorącym mlekiem z dodatkiem masła. Gotuj, aż odparuje cały płyn. Następnie umieść naczynie w większym garnku z wrzącą wodą i ugotuj ryż do miękkości na parze.
Zmiksuj ryż z żółtkami, cukrem i mąką. Dodaj starte jabłka, przyprawy i ubite białka.
Na rozgrzanym tłuszczu usmaż rumiane racuszki.
Gotowe posyp cukrem pudrem i udekoruj skórką.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Super TV