Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewka zapiekana z szynką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Rzodkiewki umyć, osuszyć. Wywar zagotować, pod koniec dodając śmietanę. Doprawić solą i pieprzem (ale należy przy tym pamiętać, że szynka jest słona). Zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wlać sos, ułożyć w nim rzodkiewki i szynkę pozwijaną w ruloniki. Posypać tartym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 25 min. Udekorować listkami natki pietruszki. Tę przystawkę najlepiej podawać z bagietką lub grzankami z masem czosnkowym albo ziołowym.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium