Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z farszem meksykańskim"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34428
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34428
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Składniki
Posiekaj cebulę, strąk chilli i czosnek. Zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso, smaż 10 minut. Fasolę wypłucz zimną wodą, odsącz. Dodaj do mięsa z cebulą, wlej sos sojowy, duś 5 minut, dopraw do smaku.
Ciasto pokrój na 10 kwadratów. Każdy włóż do wysmarowanej olejem żaroodpornej foremki (np. do babeczek), brzegi ciasta wywiń na zewnątrz. Napełnij farszem, piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem każdą porcję chilli con carne udekoruj łyżeczką śmietany, posyp startym serem, oprósz papryką.
Rada: Ciasto filo nie traci kształtu w czasie pieczenia. Można więc formować z niego sakiewki, rożki, rogaliki.Źródło: Olivia