Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sakiewki z farszem ryżowym"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Ryż umyć na sitku, osuszyć. Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzać lekko masło, wrzucić posiekaną drobno cebulę, zeszklić często mieszając. Dodać marchewkę, a następnie ryż. Chwilę smażyć mieszając i zalać gorącym bulionem.
Gotować, aż ryż wchłonie całość bulionu. Przestudzić, połączyć z jajkami, doprawić. Liście kapusty sparzyć na sitku, skroić grubsze nerwy. Na liście nakładać porcje ryżu i zawijać sakiewki. Związać sparzonym przeciętym wzdłuż liściem pora.
Sakiewki układać w garnku, zalać osolonym wrzątkiem do pokrycia powierzchni, gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
Sakiewki serwować z gęstym sosem pomidorowym przygotowanym na bazie koncentartu lub sosem pieczarkowym.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium