Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewki z mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Lasagne wkładamy do osolonego wrzątku, gotujemy według instrukcji na opakowaniu, delikatnie wyjmujemy, odstawiamy, by wystygło. Rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, mieszamy. Podlewamy małą ilością wody, solimy, doprawiamy pieprzem, pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem, gałką muszkatołową. Wlewamy wino i gotujemy 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy tak długo, aż sos odparuje, a mięso będzie spójne. Doprawiamy posiekaną pietruszką.
Pomidory kroimy w kostkę, podlewamy małą ilością wody i dusimy pół godziny. Doprawiamy solą i cukrem.
Na środku każdego płata makaronu kładziemy nieco mięsa, makaron zwijamy w roladki, a końce związujemy długimi listkami pora (wcześniej sparzonego, by liście były miękkie).
Roladki układamy w brytfannie, zalewamy sosem, posypujemy połową sera i zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 140°C. Podajemy posypane resztą sera.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 3,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 720 kcal Białko 32 g. Tłuszcz 11 g. Węglowodany 73 gŹródło: Rewia