Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z tofu"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35983
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 285
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35983
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 285
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj pozostałe ciasta i zmiksuj. Jeśli jest za gęste, wlej trochę zwykłej wody. Na oliwie usmaż cienkie naleśniki.
Tofu polej oliwą, oprósz ziołami, solą, pieprzem. Po kilku minutach marynowania usmaż i pokrój kostkę.
Osącz kukurydzę, groszek, kiełki i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, trochę cebuli, oliwki, pomidorki oraz tofu. Skrop sałatkę oliwą i przypraw.
Na każdy naleśnik połóż trochę farszu. Unieś boki do góry, tworząc sakiewki. Zwiąż paseczkami z zielonej części pora. Udekoruj.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax