Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowa"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 675
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 675
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Składniki
Filety śledziowe pokroić w paski. Buraki obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę oraz ogórki obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i też pokroić w kostkę.
W salaterce układać warstwami: buraki oprószone kminkiem, połowę cebuli, fasolę oprószoną pokruszonym cząbrem, ogórki, śledzie, jabłka oraz pozostałą cebulę.
Przygotować sos: musztardę rozetrzeć z miodem. Ocet połączyć z 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać z musztardą, dodać sól oraz pieprz. Cienkim strumieniem wlewać olej, cały czas mieszając. Sałatkę polać sosem i posypać szczypiorkiem. Wstawić na godzinę do lodówki.Źródło: INTERIA.PL