Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sandacz ze szparagami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny i wstaw na 30 minut do lodówki. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką cukru i resztą soku cytrynowego. Ugotuj oczyszczone i pokrojone szparagi. Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów.
Podsmaż, zalej białym winem i zagotuj. Następnie wlej śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje. Wsyp zioła i doprowadź do wrzenia. Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów. Na wierzch połóż starte na tarce rzodkiewki.Źródło: Na żywo