Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sardynki na jajkach"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą. Kiedy ostygną, obierz ze skorupek i każde przekrój na pół.
Odsącz kukurydzę. Natkę posiekaj. Oba wymieszaj z majonezem. Przypraw do smaku (mieszanka powinna być dosyć pikantna). Rozłóż masę na połówkach jajek. Na wierzch każdego połóż sardynkę. Posyp natką.
Do przyrządzenia tej dekoracyjnej przystawki możesz użyć dowolnej ryby w oleju. Smaczna będzie także z kawałeczkiem wędzonej makreli lub śledzia. Jeśli zapomniałaś kupić kukurydzy, użyj zielonego groszku (z puszki).
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Bella Relaks