Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
schab i kapusta kiszona - danie po prostu nie może się nie udać
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1774
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 264
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 273
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1774
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 264
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 273
Składniki
Schab w całości doprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oliwie razem z pokruszonymi suszonymi grzybami w dużym garze (schab z z obu stron) pod koniec dodając poszatkowaną cebulę.
Podlać ok. 1,5 szkl.wody lub bulionu i dusić pod przykryciem ok. 30 min, co jakiś czas obracając mięso.
Dodać kapustę kiszoną i doprawić resztą przypraw, dolać oleju -wdg.uznania- dusić jeszcze ok.45 min/60min co jakiś czas mieszając kapustę i obracając mięso , aż do momentu , gdy woda z kapusty odparuje a tazacznie się lekko obsmażać - brązowieć.
Smacznego i mam nadzieję, że to typowo polskie danie , które mi osobiście przypomnina okres Świąt Bożego Narodzenia, przypadnie Wam do gustu.