Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany na słodko"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 275
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 275
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Schab oczyść z błonek, umyj, osusz i natnij kieszeń.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w kostkę.
Przesmaż je na rozgrzanym maśle, dodaj rodzynki, cukier i bułkę tartą. Dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i majeranek. Całość wymieszaj.
Nadziej schab przygotowanym farszem, natrzyj go solą, polej olejem i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowy podawaj np. z ziemniakami i sałatą.Źródło: Kurier TV