Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 412
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 412
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Kotlety przeciąć, tworząc kieszonkę.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, dobrze natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, owinąć folią spożywczą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Świeże zioła umyć, drobno posiekać. Ser pleśniowy rozdrobnić, wymieszać z ziołami i utartym na tarce serem żółtym, doprawić pieprzem i papryką. Nie solić!
Farszem wypełnić schabowe kieszonki, spiąć je wykałaczkami, by nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypać ziołami.
Schab warto natrzeć majonezem albo delikatną musztardą i włożyć na całą noc do lodówki przed nafaszerowaniem i usmażeniem.Źródło: Twoje Imperium