Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab gotowany

Przepis dnia 2009-12-12
Schab gotowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 890

Dodano:

Odsłon: 167631

Schab jest soczysty ,lekko różowy i nie zmniejsza swojej objętości. Przepis dostałam od znajomej i go wypróbowałam.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszać wodę z przyprawami i majonezem,tak aby utworzyła się w miarę jednolita zawiesina.

  2. Zalewę zagotować i ostudzić.

  3. Dodać mięso ,ponownie zagotować i utrzymać w stanie wrzącym 8-10 minut.

  4. Następnie zdjąć z ognia całość zostawić w zalewie do wystygnięcia ,najlepiej na noc.

  5. Rano ponownie zagotować wszystko i znów zostawić do wystygnięcia SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (61)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 12 grudnia 2009 Jeszcze jedno pytanie - jak długo gotujesz schab na drugi dzień?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 12 grudnia 2009 lasuch-09 tak jest mięciutki pomijając krótkie gotowanie,ważne jest aby później leżakował (jak najdłużej) w tej gorącej zalewie do całkowitego wystygnięcia;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 12 grudnia 2009 Wygląda bardzo apetycznie i kusi mnie abym go wypróbowała. Zastanawiam się tylko, czy na pewno jest miękki, bo jest bardzo krótko gotowany? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 04 grudnia 2009 po przeczytaniu tego odechciało mi się jeść :-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 02 grudnia 2009 silverkaa naprawdę polecam jak zrobisz i spróbujesz to ta sól nie będzie cię przerażać:)Pozdrawiam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

silverkaa 01 grudnia 2009 Jestem początkującą kucharką i muszę przyznać, że dodanie połowy szklanki soli do czegokolwiek trochę mnie przeraża, ale chyba mniej niż podanie niedosmażonego lub spalonego schabowego, więc może skuszę się przepis wypróbować :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 18 listopada 2009 Sądząc po składnikach musi smakować bardzo dobrze. Pozdrawiam.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 11 listopada 2009 irmo dobrze słyszałaś właśnie taki jest ,mam zdjęcie ale na razie nie bardzo wiem jak dodać (mimo wskazówek)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 11 listopada 2009 Osobiście nie robiłam takiego schabu, ale słyszałam o nim, że jest mięciutki i soczysty.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń