Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab na fasoli ze śliwkami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnie przepłukać i ugotować w świeżej wodzie, osolić.
Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić co najmniej na godzinę. Po tym czasie schab usmażyć i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 50-60 minut.
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki. Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu. Dekorować gałązkami majeranku.Źródło: Twoje Imperium