Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab na sposób Chiński

Schab na sposób Chiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9743

Dodano:

Odsłon: 528

Pospolite schabowe trochę się nam znudziły, proponuję Wam Kopertki Schabowe które zaskoczą każdego.

Składniki

  • 3 grzybki Maun
  • Cebula
  • Olej do smażenia
  • 50 dag. schabu
  • 1 marchew
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 2 łyżeczki sosu sojowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • mąka pszenna
  • 2 jajka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab na sposób Chiński

Przygotowanie

  1. 1. Grzyby moczymy w wodzie po czym drobno kroimy.
    2. Schab kroimy w 2 centymetrowe plastry oraz rozbijamy i solimy.

  2. 3. Kapustę, marchew ( obraną ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
    5. Wszystkie składniki wkładamy do miski: kapustę , marchew, cebulę, grzyby oraz przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą po czym mieszamy farsz.

  3. 6. Farsz wykładamy na schab składając w kopertki.

  4. 7. Jajka roztrzepać na talerzu widelcem.
    8. Na jeden talerz wsypać trochę mąki na drugi bułkę tartą.
    9. Kopertki zanurzamy w mące później w jaku i na koniec w bułce.
    10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu kiedy będą dobre.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń