Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pospolite schabowe trochę się nam znudziły, proponuję Wam Kopertki Schabowe które zaskoczą każdego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
1. Grzyby moczymy w wodzie po czym drobno kroimy. 2. Schab kroimy w 2 centymetrowe plastry oraz rozbijamy i solimy.
3. Kapustę, marchew ( obraną ) ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 5. Wszystkie składniki wkładamy do miski: kapustę , marchew, cebulę, grzyby oraz przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą po czym mieszamy farsz.
6. Farsz wykładamy na schab składając w kopertki.
7. Jajka roztrzepać na talerzu widelcem. 8. Na jeden talerz wsypać trochę mąki na drugi bułkę tartą. 9. Kopertki zanurzamy w mące później w jaku i na koniec w bułce. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu kiedy będą dobre. 11. Smacznego.