Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab Nadziewany Boczkiem i Cebulą na Kapuście.

Schab Nadziewany Boczkiem i Cebulą na Kapuście.

Autor:

Przepisów i artykułów: 491 Ocena: 8907

Dodano:

Odsłon: 3624

Propozycja obiadowa,danie jest mało wymagające,piecze się w piekarniku.Polecam :-)

Składniki

  • schab wieprzowy 1-1,200 kg
  • 1 łyżeczka pieprzu prawdziwego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki majeranku
  • ulubione przyprawy do wieprzowiny
  • 3 ząbki czosnku
  • 300 g boczku
  • 2 cebule
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w paski,ale nie do końca tak do 3\4 głębokości,tworząc harmonijkę.
    Olej wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,natrzeć dokładnie mięso.
    Boczek pokroić w plastry,cebulę obrać,umyć i również pokroić w plastry.
    W każde nacięcie wkładamy plaster boczku i 2 plastry cebuli,mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego,obkładamy boki kapustą kiszoną,przykrywamy całość folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 C,pieczemy 1,5 godz.pod przykryciem,następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15 min.
    Przygotowanie krok po kroku ze strony Pyszności.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń