Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab nadziewany morelami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34960
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34960
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Składniki
140 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>
Schab oczyść, umyj. Natnij wzdłuż w trzech miejscach.
Oliwę wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, solą, pieprzem i poszatkowaną natką.
Natrzyj mięso mieszanką, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Ser zetrzyj na tarce, połącz z orzechami, koncentratem i ketchupem. Morele pokrój w paski.
W środkowe nacięcie mięsa włóż morele, w boczne serowo-orzechową mieszankę.
Schab owiń sznurkiem i folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 70 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj jeszcze około 20 minut. W trakcie pieczenie podlewaj powstałym sosem.
Danie serwuj ze świeżymi warzywami.Źródło: Super TV