Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z bazylią i mozzarellą

Schab pieczony z bazylią i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 888

Bardzo polecam schab w takim właśnie wydaniu, ponieważ mięso smakuje wyjątkowo;)

Składniki

  • schab bez kości 1200 g
  • mozzarella w kulce 1 szt
  • bazylia świeża 4-5 gałązek
  • kucharek do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • bazylia otarta do smaku
  • oliwa 1-2 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, rozkroić w taki sposób, by można było je potem zwinąć, przyprawić. Poukładać na mięsie liście świeżej bazylii i plastry mozzarelli. Mięso zwinąć i jeszcze z wierzchu przyprawić. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i piec w temp. 160 stopni przez ok. 120 min.

  2. Po upieczeniu mięso odwinąć, by odparowało. Podawać np. z puree ziemniaczanym i surówką z czerwonej kapusty. Można podawać także z ulubionym sosem...
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 lutego Dobrego schabu nigdy za wiele ;), a jeszcze tak podany, zachwyci każdego :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń