Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zawsze można urozmaicić ciekawym nadzieniem...Tym razem to groszek i mozzarella, czyli duet, który zdecydowanie poprawił smak pieczonego mięsa ;)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
W garnku stopić masło, dodać groszek. Podgrzewać przez kilka minut. Następnie dodać serek ziołowy i przyprawy. Mieszać do momentu, aż serek zupełnie się rozpuści. Schab umyć, osuszyć i rozkroić w taki sposób, by powstał płat mięsa. Mięso natrzeć oliwą, posypać kucharkiem i bazylia i poukładać plastry mozzarelli. Następnie przełożyć groszek i mięso zwinąć.
Mięso obwiązać nicią i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 100-110 min. Zlać powstały sos i zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką. Mięso podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!