Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem jabłka pieczony w piekarniku polecam każdemu, któremu nie przeszkadza mięso o lekko słodkawym posmaku;)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Przygotować marynatę, czyli wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do marynaty, obtoczyć ją w niej z każdej strony i schować do lodówki na całą noc. Następnie mięso ponacinać i rowki posmarować musem jabłkowym. Na końcu w "lukę" włożyć plaster obranego i wydrążonego jabłka.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 145 stopni przez ok. 2 godz. lub do czasu, aż mięso będzie miękkie. Zlać powstały w czasie pieczenia sos i zagęścić go śmietanką wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać z sosem. Smacznego!