Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab po Węgiersku.

Schab po Węgiersku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 9585

Dodano:

Odsłon: 1182

Schab w dużej ilości warzyw-miękki i kruchy.

Składniki

  • 5-6 porcji
  • 8 plastrów schabu
  • 2 duże czerwone papryki
  • 2 duże marchewki
  • 2 cebule
  • 720 ml passaty pomidorowej
  • 4 listki laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól,pieprz do smaku
  • olej
  • natka pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem,każdy plaster przekroić na pół.
    Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paski lub kosteczkę.
    Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
    Cebulę obieramy i siekamy na piórka.
    Na patelni z niedużą ilością oleju podsmażamy schab do zarumienienia z obu stron,dodajemy warzywa i smażymy ok.10 min.
    Wlewamy passatę pomidorową,wrzucamy listki,ziele,wsypujemy słodką paprykę,sól i pieprz do smaku.
    Dusimy pod przykryciem ok.1 godz.do momentu aż sos się zagęści a schab będzie miękki.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
    Podawać z ulubionymi dodatkami,polecam z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń