Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w cieście drożdżowym"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6479
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 819
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6479
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 819
Składniki
Rozpuść drożdże w wodzie. Dodaj mąkę i zgodnie z instrukcją na opakowaniu mąki zagnieć ciasto. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Posiekaj zioła, odkładając 2-3 gałązki do dekoracji. Umyj i osusz mięso. Zagnieć ponownie ciasto. Odkrój kawałek na warkocz. Resztę rozwałkuj na kwadrat o bokach długości ok. 30 cm (w razie potrzeby podsypuj mąką). Oprósz mąką mięso. Ułóż je wierzchem do spodu na cieście. Obsyp ziołami. Owiń ciastem mięso. Z pozostawionego ciasta zrób dwa wałeczki i spleć je. Przyklej do wierzchu rolady. Posmaruj białkiem. Przykryj i odstaw na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz mięso ok. 45 minut. Jeśli ciasto zrumieni się zbyt szybko, przykryj je lekko folią. Po upieczeniu pozostaw mięso w piekarniku jeszcze 15 minut. Udekoruj ziołami.
Dla 8 osób
zł porcja
Czas 120 min
543 kcalŹródło: Olivia