Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w galarecie

Schab w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 38

Przepis wart wypróbowania: "Schab w galarecie"

Składniki

  • 60 dag schabu bez kości
  • 15 śliwek
  • szklanka bulionu
  • 10 dag masła
  • tymianek
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka żelatyny
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z tymiankiem i majerankiem, dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika.

  2. Zagotuj wodę. Do wrzątku włóż schab i obgotuj przez 2 minuty. Gdy wystygnie, wąskim długim nożem zrób otwór przez całą długość. Masło wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę. W nacięcie na przemian wkładaj śliwki i kawałki masła. Schab natrzyj solą i olejem. Piecz 60 minut w 200° C.

  3. Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje, wymieszaj z bulionem. Schab pokrój w grube plastry i ułóż na półmisku. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń