Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w morelach"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3873
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3873
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia natnij mięso wzdłuż w dwóch miejscach i nadziej połową pokrojonych moreli. Wierzch schabu posmaruj musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe owoce połącz z siekanymi orzechami i miodem. Umieść je na mięsie, po czym owiń całość wysmarowaną olejem folią spożywczą.
Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 90 minut.
Czas: 120 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV