Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w skórce chlebowej"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 41
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 41
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Schab oczyść i natnij na górze w kratkę. Posól mięso, posyp kminkiem, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Włóż je do brytfanny. Dodaj pokrojone dwie cebule i podlej wodą.
Piecz w 180° C do miękkości. Podczas pieczenia podlewaj mięso wypieczonym sosem. Zioła opłucz, posiekaj i włóż do miksera. Dodaj pokrojony w kostkę chleb tostowy, masło, sól, pieprz i zmiksuj. Brukselkę oczyść i sparz w osolonej wodzie.
Podsmaż na patelni pokrojony boczek, resztę czosnku i cebulę. Dodaj brukselkę i dopraw solą oraz pieprzem. Pod koniec całość posyp podsmażoną na maśle bułką tartą.
Pieczone mięso posmaruj gruboziarnistą musztardą i przykryj przygotowaną masą z bułki i ziół. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz na złoty kolor. Przed podaniem pokrój w plastry i podawaj z brukselką.Źródło: Na żywo