Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie śliwkowym

Schab w sosie śliwkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Schab w sosie śliwkowym"

Składniki

  • 1 kg schabu
  • cebula
  • 3/4 kg śliwek (mogą być mrożone)
  • olej
  • łyżka masła i mąki
  • sól, pieprz, majeranek, rozmaryn
  • ostra papryka
  • świeży rozmaryn do dekoracji
  • dodatek: buraki, ziemniaki, fasolka, marchewki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, szczyptą papryki, oprósz majerankiem i rozmarynem. Włóż do lodówki na godz. Cebulę obierz, posiekaj. Śliwki umyj, wypestkuj, pokrój.

  2. Przesmaż mięso na oleju. Włóż do brytfanny. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj masło, śliwki, oprósz mąką. Przesmaż, obłóż schab. Piecz w 200°C ok. 1,5 godz.

  3. Mięso wyjmij, pokrój w plastry. Masę śliwkową zmiksuj, dopraw. Polej mięso. Schab serwuj z pieczonymi ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń