Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w szpinaku i cieście francuskim

Schab w szpinaku i cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1703

Dodano:

Odsłon: 2442

Bardzo smaczne i myślę że też efektowne

Składniki

  • Schab
  • szpinak 2 opakowania z biedronki
  • serek sałatkowo- kanapkowy dawna Favita
  • ciasto francuskie "Smakowite"
  • Pieprz czarny ,sól, majeranek
  • czosnek 2 ząbki duże
  • przyprawa African Spirit (kolendra,chilli, kmin rzymski, czosnek, imbir,cynamon,kurkuma, kardamon)
  • odrobina oleju
  • żółtko
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia

  2. Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.

  3. Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto.
    Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń