Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i myślę że też efektowne
Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia
Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.
Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto.
Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec.
Smacznego!
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4427
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2034
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4427
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2034
Składniki
Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia
Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.
Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto. Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec. Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 92
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1743