Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z boczkiem"
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 657
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 657
Składniki
Schab umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj mięso olejem, tymiankiem, pieprzem oraz czosnkiem roztartym z solą. Za marynowany schab włóż na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie rozetnij mięso tak, aby uzyskać jeden duży płat. Rozbij lekko tłuczkiem.
Pieczarki umyj w zimnej wodzie i pokrój w plasterki. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dołóż na chwilę pieczarki i podduś. Przestudź. Dodaj tartą bułkę, ser oraz posiekana natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop obficie sokiem z cytryny.
Na mięsie rozłóż farsz pieczarkowy. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami. Wierzch obłóż plasterkami boczku. Przełóż całość do brytfanki szwem do dołu. Podlej kilkoma łyżkami wody.
Piecz ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 4. Podawaj z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi oraz z sałatą i pomidorkami.Źródło: Telemax