Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z farszem z jabłek i rodzynek"
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 61
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 13
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 61
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 13
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Przebić je wzdłuż nożem, nie rozcinając. Otwór poszerzyć, np. trzonkiem drewnianej łyżki. Schab natrzeć marynatą przygotowaną z 3 łyżek oleju, 1 łyżki miodu, posiekanego czosnku i przypraw. Włożyć do lodówki na godzinę.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Rodzynki sparzyć, odcedzić, moczyć w żubrówce przez pół godziny, wymieszać z jabłkami, lekko osolić. Farszem nadziać mięso.
Schab obsmażyć na pozostałym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą, podlać wodą. Piec 30 min w temp. 200oC, zmniejszyć temp. do 180oC i piec kolejne 30 min. Zdjąć pokrywę, posmarować wierzch miodem, piec do zrumienienia.Źródło: Twoje Imperium