Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z farszem z kapusty

Schab z farszem z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Schab z farszem z kapusty"

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 1/3 główki białej kapusty
  • 2 dojrzałe pomidory
  • po 2 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku
  • jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, rozbij tłuczkiem. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i wstaw do lodówki.

  2. Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i razem z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw solą i pieprzem, gotuj około 5 minut. Odcedź i ostudź.

  3. Rozłóż kapustę na mięsie i zwiń w roladki. Panieruj je w jajku i bułce tartej, po czym przesmaż na oleju.

  4. Przełóż potrawę do brytfanki i piecz pół godziny w 200°C. Gotową udekoruj szczypiorkiem.

  5. 90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360

  6. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń