Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z jabłkami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 323
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 626
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 323
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 626
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na cztery kotlety, zbij tłuczkiem do mięsa z obu stron, posyp solą, majerankiem i pieprzem, odłóż przykryte do lodówki na 20 minut.
W brytfance rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron. Odstaw je z ognia. Jabłka umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w plasterki i ułóż na kotletach. Możesz dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody, posyp jeszcze trochę majerankiem, przykryj szczelnie pokrywką, duś na wolnym ogniu przez około 15 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minutŹródło: Dobry Tydzień