Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z kapustą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Cebule obrać, pokroić w pióra. Jabłka obrać, pokroić w cząstki i skropić sokiem z cytryny. W brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju, zrumienić schab.
Schab wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę i jabłka. Oprószyć cukrem i smażyć, aż cukier skarmelizuje się. Dołożyć kapustę, gotować 5 minut. Zalać sokiem jabłkowym.
Do brytfanki włożyć mięso, ziarna pieprzu i liście laurowe. Wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny w 175°C. Ok. 20 minut przed końcem naczynie przykryć.
Schab wyjąć, kość wyciąć, mięso pokroić w plastry. Ułożyć na kapuś- cie. Podawać z ziemniakami.
około 180 minutŹródło: Życie na gorąco