Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z kiełbasą pachnący jałowcem"
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 360
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 518
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 105
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 360
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 518
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 105
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij przez środek, tworząc kieszonkę. Z kiełbasy zdejmij osłonkę, włóż w kieszonkę. Ocet balsamiczny wymieszaj z sokiem z cytryny, natrzyj mięso, odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Ziarna jałowca rozgnieć, wymieszaj z rozmarynem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Natrzyj mięso, odstaw w chłodne miejsce na 10 minut.
W brytfannie rozgrzej margarynę, włóż mięso, obsmaż ze wszystkich stron na rumiano. Dodaj skórkę z cytryny, podlej bulionem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 30 minut. Mięso polej mlekiem, piecz do miękkości kolejne pół godziny.
Zachwyca swoim aromatem. Idealnie smakuje z miękkimi kluskami śląskimi. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie