Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z młodą kapustą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Składniki
Główkę kapusty umyj w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i drobno poszatkuj. Włóż krajankę do dużej misy, zasyp niewielką ilością soli i odstaw.
W tym czasie opłucz pomidory i pokrój je w kostkę razem z obraną cebulą.
W wysokim garnku o grubym dnie mocno rozgrzej olej. Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę. Po chwili dorzuć kapustę i duś kilka minut, do czasu, aż zacznie zmniejszać swoją objętość. Wtedy dołóż pomidory, wymieszaj i trzymaj potrawę na ogniu jeszcze ok. 5 minut. Zagęść zasmażką przygotowaną z masła i mąki.
Schab umyj, pokrój w plastry i zamarynuj w oliwie wymieszanej z ziołami. Możesz je również obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Usmaż kotlety na oleju i podawaj na kapuście. Gotowe danie posyp koperkiem.Źródło: Kurier TV