Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Składniki
Masło utrzyj z solą czosnkową i rozmarynem.
Schab opłucz, włóż na 2 minuty do posolonego wrzątku. Wyjmij. Długim, ostrym nożem wytnij w mięsie kieszonkę. Napełnij ją suszoną morelą i kawałkiem masła ziołowego. Na koniec zszyj kieszeń nicią kuchenną.
Oprósz mięso solą oraz połową kminku i papryki. Umieść w formie żaroodpornej.
Tak przygotowany schab włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 60 minut. Co kilka minut podlewaj mięso gorącą wodą.
Konfiturę podgrzej, wymieszaj z pozostałą papryką i kminkiem. Nasmaruj nią upieczony schab. Posyp wierzch płatkami migdałowymi. 6. Jeszcze raz włóż mięso do piekarnika i chwilę dopiecz.
Zmiksuj morele w puszce. Pozostałe suszone morele pokrój w paski. Wywar z pieczeni przecedź. Dodaj koniak i zmiksowane oraz pokrojone morele. Zagotuj. Przypraw do smaku.
Pokrój pieczeń na plastry i ułóż na dużym półmisku. Polej sosem morelowym.
Podawaj z mieszanką ryżu dzikiego i basmati.Źródło: Telemax