Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z morelami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
W moździerzu rozetrzyj czosnek, majeranek, sól i pieprz, połącz ze słodką papryką, płatkami chili i łyżką oleju, dobrze wymieszaj. Boczek umyj. Żurawinę i morele układaj w odległości 5 cm, wzdłuż brzegu dłuższego boku.
Boczek ciasno zwiń, zaczynając od strony owoców. Zrolowane mięso ciasno zwiąż sznurkiem. Natrzyj je marynatą, odstaw do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej strony. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C. Mięso włóż do formy ułóż na nim świeży rozmaryn i piecz przez 1,5 godziny. Upieczoną roladę dekoruj kandyzowanymi owocami i rozmarynem, podawaj na ciepło lub na zimno.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień