Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z nutą cytrynową w kolorowym pieprzu i ziołach"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha, natrzyj solą. Szalotkę oraz czosnek obierz, posiekaj. Skórkę z cytryny pokrój w drobną kostkę. Zioła opłucz, osusz, trochę bazylii odłóż do dekoracji, a resztę ziół posiekaj.
Do miseczki wsyp posiekane zioła, skórkę cytrynową oraz czosnek i szalotkę. Dodaj obydwa rodzaje pieprzu i płatki chili. Dolej oliwę. Dokładnie wymieszaj. Mięso posmaruj przygotowaną marynatą. lekko ją wetrzyj. Schab przykryj i włóż do lodówki na 4–6 godzin. Zamarynowany schab przełóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz około godziny.
Od czasu do czasu mięso podlewaj wrzącą wodą. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Potnij na porcje. Przed podaniem udekoruj odłożoną bazylią oraz plasterkami limonki i cytryny.
75 min; Cena porcji: 4,80 zł; Porcja: 395 kcal.Źródło: Naj