Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z orzechami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 776
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 776
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Śliwki zamocz w wodzie. Orzechy, śliwki i zielony pieprz posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, podsmaż orzechy z pieprzem i śliwkami. Schab umyj, zrób trzy nacięcia wzdłuż mięsa.
Z pozostałego oleju, majeranku, ziół prowansalskich, słodkiej papryki, soli i pieprzu przygotuj marynatę, natrzyj dokładnie mięso. Możesz je odłożyć na kilka godzin do lodówki. W nacięcia nałóż farsz, całość włóż do rękawa do pieczenia, podlej odrobiną wody. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez około 2 godzin.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień