Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, następnie ostrym nożem nacinamy wzdłuż tak, aby powstały 2 kieszenie.
Umyte morele kroimy. Połowę wpychamy do nacięć w schabie. Mięso ściskamy i nacieramy musztardą wymieszaną z żółtkiem, a potem układamy na natłuszczonej folii do pieczenia. Pozostałe morele mieszamy z grubo siekanymi orzechami i miodem, wykładamy na wierzch schabu. Folię luźno łączymy nad owocami.
Pieczemy około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Czas pieczenia zależy od grubości schabu. Następnie ostrożnie rozkładamy folię z wierzchu i dopiekamy schab jeszcze chwilę, by lekko zrumieniły się orzechy.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł.</strong>Źródło: Rewia