Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z pomidorami i serem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34161
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34161
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Składniki
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plasterki (zdrewniałe części wytnij „w trójkącik”). Mozzarellę dokładnie odcedź z zalewy, pokrój w plastry.
Schab umyj i osusz. Pokrój w cienkie plastry i delikatnie rozbij przez folię. Oprósz je solą, pieprzem i szybko obsmaż na maśle z obu stron.
Dno natłuszczonej brytfanny wyłóż częścią pomidorów. Posól je i popieprz. Na wierzch układaj na zmianę schab, resztę pomidorów i ser. Posyp listkami bazylii.
Zalej wysmażonym sosem z patelni. Zapiekaj w 220°C ok. 20 min.
<strong>: 45 minut. Porcja 490 kcal. Koszt porcji ok. 3,90 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie