Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z rodzynkami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Gdy dobrze nasiąkną i zwiększą swoją objętość, odcedź. Odłóż kilka sztuk do przygotowania sosu. Pozostałe zmiksuj w blenderze i przełóż na patelnię. Podgrzej je chwilę w rondelku z dodatkiem masła.
Kotlety schabowe rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj je rodzynkową masą i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami, po czym obtocz w mące.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, a następnie dołóż do niej przygotowane roladki. Kiedy będą dobrze podsmażone, podlej je wodą. Dorzuć ziele angielskie i razem duś pod przykryciem.
Gdy mięso będzie miękkie, zdejmij je z patelni, a sos zabiel śmietaną i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem i dodaj odłożone rodzynki.
Gotowe danie podawaj z makaronem ugotowanym al dente. Udekoruj je papryką i ziołami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV