Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z suszonymi śliwkami"
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Schab umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Listki laurowe, kminek i ziarna ziela angielskiego zalej 1/3 wrzą cej wody. Zamieszaj, ostudź. Wlej olej i ocet, dodaj vegetę, majeranek i czosnek, wymieszaj.
Marynatą natrzyj mięso, w kilku miejscach zrób nacięcia. Ciasno owiń folią spożywczą, odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
W schabie zrób kieszeń. Napełnij suszonymi śliwkami. Całość oprósz solą i pieprzem. Mięso owiń folią aluminiową lub włóż do rękawa do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piecz 40 minut.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,90 zł.</strong>
Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa.Źródło: Chwila dla Ciebie