Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab zapiekany w cieście francuskim

Schab zapiekany w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50104

Dodano:

Odsłon: 26390

Schab w innej ,równie pysznej ,postaci.

Składniki

  • 300 g schabu bez kości
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 100 g mozzarelli
  • po 1 papryce czerwonej ,zielonej ,żółtej
  • duża cebula
  • sos sojowy
  • kumin
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab zapiekany w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Schab kroimy najpierw na kotlety (1 cm) ,następnie razem z paprykami kroimy w paski. Razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni ,doprawiając solą ,pieprzem ,sosem sojowym i odrobiną kminu. Naczynia żaroodporne wyściełamy ciastem francuskim ,lekko podpiekamy (2-3 min w temp 200°C) ,do każdego dajemy farsz i ser ,zakrywamy ciastem francuskim i pieczemy 20 min w temp 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 lipca 2014 Przepyszny, a zdjęcie tego cuda zaprasza do zjedzenia :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 21 lipca 2014 uwielbiam wariacje z tym ciastem, ze schabikiem, warzywami, pyszności

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 lipca 2014 Świetny pomysł z tym ciastem francuskim. Taka chrupiąca pierzynka.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń