Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze świeżą miętą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 836
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 836
Składniki
Cebulę kroję w piórka i smażę na oleju, przekładam do większego garnka. Marchewkę kroję w słupki, dodaję do cebuli. Schab kroję w paseczki.
W misce mieszam mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz, obtaczam w nich mięso i obsmażam na oleju. Mięso łączę z cebulą, porwanymi listkami mięty i połową nasion granatu, wlewam gorącą wodę i duszę ok. 65 min (od czasu do czasu mieszając).
Dodaję koncentrat pomidorowy, resztę mięty, nasion granatu i duszę jeszcze ok. 10 min. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem.
100 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6-7 porcji.Źródło: Kobieta i życie