Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab ze świeżą miętą

Schab ze świeżą miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Schab ze świeżą miętą"

Składniki

  • kg schabu bez kości
  • 16 dag marchewki obranej
  • 1/2 średniego granatu
  • duża cebula
  • 750 ml gorącej wody
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 łyżki soli
  • pieprz czarny mielony
  • świeże listki mięty
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę kroję w piórka i smażę na oleju, przekładam do większego garnka. Marchewkę kroję w słupki, dodaję do cebuli. Schab kroję w paseczki.

  2. W misce mieszam mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz, obtaczam w nich mięso i obsmażam na oleju. Mięso łączę z cebulą, porwanymi listkami mięty i połową nasion granatu, wlewam gorącą wodę i duszę ok. 65 min (od czasu do czasu mieszając).

  3. Dodaję koncentrat pomidorowy, resztę mięty, nasion granatu i duszę jeszcze ok. 10 min. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem.

  4. 100 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6-7 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń