Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe roladki z orzechami

Schabowe roladki z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Schabowe roladki z orzechami"

Składniki

  • 3 plastry schabu
  • 8 dag orzechów mieszanych: laskowe
  • włoskie
  • 8 dag suszonych śliwek
  • 2 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 3 porcje.

  2. Plastry schabu rozbijam młotkiem do mięsa na duże płaty. Orzechy i śliwki drobno siekam.

  3. Do orzechów dodaję 3 łyżki bułki tartej, miód, sól i pieprz do smaku oraz jajko. Mieszam. Nadzienie dzielę na 3 równe części, rozsmarowuję na schabie i zwijam ciasno, nie spinam. Panieruję w jajku i bułce.

  4. Smażę roladki na wolnym ogniu ze wszystkich stron. Pozostawiam pod przykryciem na malutkim ogniu, na 10 min. Roladki można też wstawić na 10-15 min do piekarnika.

  5. Mięso podaję najczęściej z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora oraz marchewki doprawioną śmietaną.

  6. Te roladki to łatwe i tanie danie na rodzinny obiad. Renata Pyzik z Tarnogóry

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń